Szárnyaló lélek és ébredő test – Így győzd le a tavaszi fáradtságot! Ludányi Bettina írónő vendégposztja

Szárnyaló lélek és ébredő test – Így győzd le a tavaszi fáradtságot! Ludányi Bettina írónő vendégposztja

Szárnyaló lélek és ébredő test – Így győzd le a tavaszi fáradtságot! Ludányi Bettina írónő vendégposztja

Szárnyalj, táncolj, csak ébredj fel a téli álmodból!!

Nagy örömömre szolgál bemutatni nektek, egy nagyon tehetséges írónőt, akivel a könyvem kiadása kapcsán ismertetett meg a sors! Szerencsés vagyok. Ludányi Bettina Az egyetlen menedék könyv írója, a Colorcom kiadó elsőkönyves szerzője, emellett blogger és újságíró. Mint sokunknál, nála is általános iskolás korában jött először az ihlet az írásra. Szeretett volna egy olyan történetet kitalálni, amiben minden számára izgalmas fordulat és tényező benne van. Úgy tűnik, Bettina nagyon tudatosan haladt előre, hisz most már első regényét tarthatja a kezében, s időről időre itt is megtalálhatjátok majd írásait. Fogadjátok szerettel!

Télen nemcsak a természet aluszik téli álmot, hanem mi, emberek is. Takarékon működik a testünk és a lelkünk egyaránt; nem szárnyal a szív, nem pezseg a lélek, nem pörög az agy. Amint beköszönt a február, tűkön ülve számoljuk a napokat, mert ki vagyunk éhezve a fényre, a madarak csicsergésére és az éltető napsugarakra. Nem csoda hát, hogy a téli szürkeség, illetve melankólia után kiütközik rajtunk a tavaszi fáradtság, és hiába próbáljuk felpörgetni magunkat, nehezen bontjuk ki szirmainkat. Itt az ideje azonban, hogy megelőzzük a természetet, és még a fák ágai előtt virágba boruljunk.

Ébredő test

Ahhoz, hogy kicsattanj az energiától, a testedet és a lelkedet egyaránt fel kell pörgetni. Az első dolog, amit meg fogok említeni, hogy Igyál sok vizet! Kell a hidratálás! Továbbá a víz segít kiüríteni a toxinokat a szervezetedből, fokozza az anyagcserét, plusz a kiszáradás fejfájást és fáradtságot okoz.  Ajánlott fogyasztási mennyiség napi minimum 2 liter!!

Emellett érdemes már most belefognod valamilyen sporttevékenységbe,  különben arra eszmélsz, hogy az évszakok már megint leköröztek, te meg még mindig csak halogatod a konditermet vagy a futást. Ám ne csak a testmozgásra, de a szórakozásra is fordíts elég időt! Néha akkor is érdemes igent mondani egy kalandra, amikor semmi kedvünk hozzá. Ahogy mondani szokás: „biztos jó buli lesz, mert nagyon nincs kedvem menni.” Azok a tevékenységek szoktak a legjobban elsülni, amihez kezdetben nem fűlik a fogunk.

A víz és a mozgás mellett az egészség harmadik alappillére az étkezés. Egyél friss zöldségeket és gyümölcsöket, vigyél be elegendő C- és B1-vitamint. Ha nem táplálkozol megfelelően, az is nagyban hozzájárul a rossz közérzethez és a fáradtsághoz.Image result for b c vitamindus zoldsegek

Ó, és ha tényleg fel szeretnél pörögni, hangold rá magad a pezsgésre: kapcsold be a kedvenc zenéd, és indítsd a napodat egy kiadós tánccal. Nem viccelek! Nyomd be a nyári slágereket a reggeli készülődés közben, és máris sokkal nagyobb mosollyal indul a napod.

 

 

Ébredő lélek

Ha elkezdtél a testeden dolgozni, a lelkedet se hagyd figyelmen kívül; ő is csak arra vár, hogy kihajthasson, és teljes pompájában tündökölhessen a hosszú álom után. Amikor egy kis lelki simire van szükségem, mindig előveszem a kedvenc önfejlesztő könyveim, hogy erőt meríthessek. Ezt ajánlom neked is!

Tovább menve: Amekkora közhely a bakancslista, olyan hatásos. Én a képes változatot szeretem, de ha csak felírod egy cetlire, és kiragasztod az íróasztalod fölé, az is nagyon sokat tud segíteni. Gondold tehát végig, hogy mi mindent szeretnél megcsinálni ezen a nyáron. Először írd össze, majd rendezd sorba a listád tételeid, ha pedig teljesült egy, húzd ki. Megunhatatlan az érzés, ami ilyenkor hatalmába keríti az embert.

Hogy még több energiát és jókedved gyűjthess össze, vezesd a határidőnaplódban, hogy mennyi jó dolog történt veled aznap. Pontosabban: miért vagy hálás? Későn ébredtél, mégis időben beértél a munkahelyedre? Remek! A munkatársad meglepett egy csokoládéval? Írd fel! Sikerült a projekt, amivel már egy hete küzdesz? Csodálatos!

Lásd meg az apró sikereket a mindennapokban, és egyre többször fogsz jobb lábbal kelni a bal helyett!

Közben pedig ne téveszd szem elől azokat a tevékenységeket, amelyek boldoggá tesznek. Ha csak napi egy óra jut rá, akkor is használd ki! És, ami a legfontosabb, hogy végig maradj pozitív és szeresd önmagadat.

Ha úgy állsz neki, hogy „jó, megírom a bakancslistát, de úgyse fog semmi teljesülni”, akkor már most bukásra vagy ítélve. Ezt most megmondom Neked. Nem azért, mert jós vagyok egy üveggömb előtt, hanem mert már azelőtt lemondtál a sikerről, lemondtál önmagadról, mielőtt belefogtál volna. És ahány negatív gondolat most eszedbe jut ezeket a sorokat olvasva, mind csak kifogás. Ugyanis tudod, mi történik, ha ellazulsz, elengeded az erőlködést, és elkezdesz hinni önmagadban? A problémák “maguktól oldódnak meg”.

Szóval légy pozitív, táncolj, énekelj, szeresd magad, és hódítsd meg a világot!

Hajrá!

Betti

About the author:

Leave a comment

Back to Top