Győzd le a félelmeid! Örökre.

Győzd le a félelmeid! Örökre.

A félelem negatív rezgéseket teremt, gátakat emel és korlátoz. A félelem nem hagyja, hogy cselekedj, nem hagyja, hogy fejlődj és elhagyd azt az életet, amiből már semmi boldogság nem fakad. A félelem nem hagyja, hogy változtass.  A félelem rettegésben tart. A félelem halát okoz, szívinfarktus és agyvérzés formájában. A félelem depresszióssá, megbénultá tesz. Miért vagyok ebben ennyire biztos?

Mert a saját bőrőmön tapasztaltam meg ezeket. Mához pontosan hét éve, a félelmeim győztek felettem. Nem tagadom, beakartam adni a kulcsot, pedig csak 24 voltam. Sarokba szorítottak, és nem láttam a kiútat.  Rettegtem, szorongtam, pánikoltam, görcsöltem, bénultá váltam.  Nem gondoltam volna hogy valaha is kimászok abból a gödörből amiben akkor voltam.

De büszkén mondhatom, mégis sikerült legyőznöm őket. Az életem pedig ezzel együtt 360 fokot fordult, amiért nagyon hálás vagyok. Ennek kapcsán készült is egy rövid  videó amit ide kattintva nézhetsz meg.  

Klikkelj, és nézd meg a videót.

Felülkerekedtem az összes olyan dolgon ami fogva tartott, és most ezt a tapasztalatot szeretném veled is megosztani. Mert itt az ideje, hogy legyűrd magadban őket. Örökre! Ha nekem sikerült, neked is menni fog. Én hiszek benned. És ez nem csak valami kacsa. Ezt a legkomolyabban gondolom.

Tudom mennyire fontos, hogy néha amíg mi elkezdünk hinni, vagy újra hinni magukban, higgyen bennünk valaki más. Valaki akit talán nem is ismerünk, egy személy, egy ismeretlen ismerős, egy tanár, egy  szülő vagy akár egy könyv. 

Mégis nagyon sokat jelent, hisz ad egy lökést, inspirációt, egy gondolatot, amin végre eltudunk indulni, és megtaláljuk a sötétségből kivezető utat.

Az én utam is így indult. Hét évvel ezelőtt, amikor a haláltól, rettegve és szorongva egy ágyban feküdtem napokon, és heteken keresztül, édesapám a kezembe adott egy könyvet, mely szavai totálisan megváltoztatták az akkori helyzetem, gondolkodásmódom. Egyszerűen mindent. Ezenkívül az akkori barátnőm mindennap elmondta, hogy mennyire hisz abban hogy egyszer újra egészséges leszek. Ő hitt bennem, amíg újra elkezdtem hinni magamban.

De nem azért változott meg minden, mert amit hallottam elhittem és a könyvbe leírtakat elolvastam.. Ez önmagában nem lett volna elég. NEM. NEM.

Hanem mert tettem egy nagyon fontos dolgot!

Tudni szeretnéd mi volt az?

Elfogom árulni. Mert szeretném ha nem a félelmeid határoznák meg az életed. Eltökélt szándékom hogy segítsek Neked. Ugyan miért hagynád, hogy legyűrjenek? Miért hagynád, hogy az érzelmeidből fakadó negatív gondolataid eluralkodjanak rajtad?  

Hallgass ide, amíg hagyod magadnak hogy ez így menjen, addig nem leszel sosem igazán boldog.. És ki más tudna ezen változtatni?

Elárulom, TE!!!

Te teremted meg a saját démonaidat. Te vagy a felelős mind azért amin most keresztül mész, és amitől rettegsz is, te vonzottad be az életedbe. Ám most itt az ideje hát hogy végezz velük. Örökre.

Hogy hogyan? Segítek!!

Nos azt bizonyára már tudod, a  félelem is egy érzelem. És miből születik az érzelem? A gondolatból.

Gondolkodtál már azon, mennyire valós a félelmed? Hogy miből fakad? Hogy mitől félsz egyáltalán? Az esetek nagytöbbségében olyan dolgoktól rettegünk a legtöbbet, amik még meg sem történtek, és nem is fognak. Minden csak a képzeleted szüleménye. Lehet, hogy van rájuk egy kicsi esély, de akkor sincs kőbe vésve. Sőt, mondok még valamit! Sokszor a félelem árnyai csak azért kelnek életre, mert ahogy már mondtam,  bevonzod. Annyit rágódsz rajta, olyan sokszor vizualizálod, hogy végül megteremted. Nos, első lépésként tehát, a gondolkodásmódodat kell helyretenni. Meg kell tanulnod, kontrollálni a gondolataid. Meg kell tanulnod irányítani őket, mert ha nem, akkor ők fognak.

Íme ehhez egy egyszerű feladat, hogyan maradj pozítiv amikor jönnek azok a bizonyos félelmetes gondolatok. Találj egy befőttes gumit, tedd tetszés szerint jobb vagy a bal csuklódra, és mindenegyes alkalommal amikor valami negatív dolog jutna az eszedbe, a gumit meghúzva csapd meg magad mint egy kis áramütés, s meglátod ez a kis egyszerű dolog, visszairányítja a figyelmed a helyes útra.. Ez persze még nem elég, de akkor mi van még?

 

A második lépés már sokkal nehezebb, ugyanis ez az amikor szembe kell nézz mind azzal amitől félsz. Igen, nézz szembe a félelmeiddel, és gondold végig mi a legrosszabb ami történhet. Gondolkoztál már azon, mi a legrosszabb ami történhet? Mert amint végig gondold a legvégzetesebb szituációt, megnyugszol. Rájössz, hogy semmi veszíteni valód nincs.

Ha félsz a póktól, menj el egy olyan boltba ahol árulnak pókokat, és kerülj hozzájuk olyan közel amilyen közel csak lehet. Meglátod, nem fog semmi komoly történni, nem fogsz belehalni. Sőt, egy idő után nevetni fogsz magadon, hogy ez az amitől rettegtem?

Én hónapokon keresztül nem mertem vonatra sem ülni… Attól rettegtem hogy kiugrok belőle. De mégsem tettem, sőt, ehelyett szembenéztem vele, és az említett könyv hatására, megtettem azt a bizonyos kulcsfontosságú lépést!!

CSELEKEDTEM!!

/ Emlékszel az elöző blogomra? ahol részletesen írtam a cselekvés, pontosabban a folytonos cselekvés fontosságáról /

Katt ide hogy újra elolvasd.

 

Nos kiléptem abból a bizonyos nagyon kényelmes komfort zónából, amiben biztos vagyok, hogy te is élsz, és éldegélsz… Ám hadd áruljak el valamit neked. Ott semmilyen változás nem fog történni…A csodák azon kívül történnek.

Figyelj rám jól, a félelem a te agyadban születik meg, a gondolataid által. Azért félsz, mert a gondolat elindítja benned a lavinát. Ha úgy szállsz fel egy repülőgépre, hogy végig azon gondolkodsz, hogy lezuhansz, csak a rettegésre fogsz emlékezni, arra hogy mennyire  féleltél. Ám, ha úgy állsz hozzá ahogy mondtam, és azt  mondod magadnak, hogy nem érdekelnek a buta gondolatok,elég volt, kész és szembeszállok velük, akkor lefogod majd győzni azokat a korlátokat.

Csak  kibámulsz ablakon, és izgalom fog átjárni, és észre sem vetted és már is a felhők fölött vagy, szinte érzed azok közelségét, elkápráztat majd  az ég kék színe. Meglátod majd csak azt fogod figyelni, és nem árnyékolja be semmi azt a varázslatos érzést, amit a repülés okoz.  De ez csakis tőled függ. Ahogy az elején kezdtem, mindent te vonzol az életedbe.

Minden tőled függ! MINDEN!

Ne hagyd, hogy a félelmeid korlátozzanak. Ne hagyd, hogy bármi korlátozzon egy jobb élet megteremtésben. Ne hagyd, hogy az ártó gondolatok irányítsák a mindennapjaidat. Igenis harcolnod kell ellenük. Képes vagy rá! Én tudom!

Emelkedj hát felül a korlátaidon, és cselekedj. Érd el a céljaid, és éld azt az életet, amit szeretnél és amit megérdemelsz. A félelem a legkülönbözőbb formákban fog felbukkanni, de tudod, hogyan kell legyőzni: menj szembe velük!

Félsz beadni az önéletrajzodat egy állásra? Tedd meg! Félsz a repüléstől? Ülj fel a repülőre! Félsz kimondani azt, amit érzel? Tedd meg! Félsz elköltözni? Új életet kezdeni? Megváltoztatni a gondolkodásodat? Tedd meg! Tedd meg és tedd meg! Ha még sem tudod hogyan indulj, és kell egy kis bátorítás ez segít!!

Amint átéled a félelmeid, azok erejüket vesztik, hiszen a félelem legtöbbször nem létezik csak a fejükben lévő illuzió..

Menj szembe vele, mutasd meg neki, hogy milyen erős vagy. Mert az vagy erősebb vagy mint gondolnád. Mutasd meg neki, hogy téged nem korlátozhatnak, mert el akarod érni a céljaid. A jövő mindig félelmetes, de amikor legyőzöd az árnyakat, naggyá válsz!

Büszkévé.

Erőssé.

Legyőzhetetlenné. Győztessé. Indulj!

 

About the author:

Leave a comment

Back to Top