5 tipp az első lépéshez – az álmaid nem várhatnak tovább!

5 tipp az első lépéshez – az álmaid nem várhatnak tovább!

5 tipp az első lépéshez – az álmaid nem várhatnak tovább!

Majd holnap – Ugye milyen könnyű ezt mondani, ahelyett, hogy cselekednél? Aztán arra eszmélsz, hogy az életed megrekedt, és egyik irányba sem tudsz mozdulni. Ideje, hogy kitörj a burokból, ami eddig körülvett, és olyan csodás pillangóvá válj, amiről mindig is álmodtál!

 

Az álmok csodálatosak, a megvalósulásuk meg szinte a mennyekbe repít, mégis úgy tekintesz rájuk, mint negatív dolog. Amikor túl messze állsz a céljaidtól, kellemetlen arra gondolni, hogy mennyire nem halad az életed. Míg mások tündökölnek, te küszködsz a vágyaiddal. Miért van ez? Mi a sikeres emberek titka? Az, hogy cselekvéssel az álmukat valósággá alakítják.

  1. Elég az olvasásból!

Te is hajlamos vagy felvértezni magad mindenféle önsegítő könyvvel? Itt van például a sajátom. Lépésről lépésre a csúcsra. Erőt meríthesz a sok pozitív gondolatból, aztán rászánod magad a cselekvésre, de nem történik semmi. Aztán meglátsz egy újabb könyvet, ami neked szól, vidáman megveszed, elolvasod, imádod, aztán megint nem történik semmi. Elárulom, hogy azzal még senki nem valósította meg az álmait, hogy olvasott. Nagyon jók az önfejlesztő könyvek, de emellé cselekvés is kell. Nem azt mondom hogy ne olvass többet, de egy ideig, most ne az olvasás legyen a cél, hanem CSELEKEDJ.

Képtalálat a következőre: „cselekedj”

Gondolj bele! A tökéletes alakot is csak úgy lehet elérni, ha a megfelelő diétát a megfelelő sporttal kombinálod. Egyik a másik nélkül csupán félkarú óriás.

 

  1. Hidd el, már eleget tanultál!

Az olvasás és a fejlődés, tényleg elengedhetetlen eleme hogy az életed változzon. De, miért bújsz mindig a könyvek mögé? Azért nem tetted még meg az első lépést, mert nem hiszed, hogy elegendő a tudás? Ráadásul olyan bizonytalan a jövő is, így pedig nehéz nagy döntéseket hozni, nem igaz? Ám nem kell tudnod, mi van a kanyaron túl, elég, ha azt látod, hogy kanyarodik az út. A szíved mélyén te is ismered a jövőt: ha lépsz, egy jobb élet vár rád, ha nem, nem változik semmi.

Hidd el, már eleget tanultál az élettől, a barátoktól és a könyvekből is. Ha mindig a megfelelő alkalomra vársz, sosem fog eljönni. A megfelelő alkalmat ugyanis neked kell megteremtened.

 

Képtalálat a következőre: „nem kell látnod az egész lépcsősort”

  1. Készíts magadnak álomlistát!

Legyen, mi motivál! Nézz fel végre a könyvekből, és cselekedj! Készíts magadnak egy listát a legapróbb álmaidtól a legnagyobbakig tedd olyan helyre, ahol mindennap jól látod őket hogy még véletlenül se téveszd szemelől, aztán játssz el a gondolattal és képzeld el, hogy már megvalósultak. Ugye, milyen jó lenne elérni? Amikor elképzeled magad mondjuk a brazil tengerparton vagy a saját könyvdedikálásodon, átjár egyfajta örömmel vegyes várakozás, egy varázslatos érzés. Szeretnéd, ha a képzelet valósággá válna? CSELEKEDJ. Álmodozásból nem lehet megélni, de az álmok nélkül nem élhetünk..

Képtalálat a következőre: „álmodj”

  1. Vesd el a kudarc lehetőségét!

Félelmetes dolog valami újba fogni, hiszen a kudarc úgy lebeg az ember fölött, mint egy kard. Persze dönthetsz úgy, hogy nem törődsz vele. Dönthetsz úgy, hogy elveted a kudarc lehetőségét. Dönthetsz úgy, hogy megváltoztatod kicsit a gondolkodásmódodat, és csak a sikerre összpontosítasz. Dönthetsz jól! De ha hibázol is, mi történik. Megmondom:SEMMI.  Nincs mit veszítened, sőt.

Minden siker abból jött létre, hogy megelőzte egy csomó bukás, gondolj csak Edisonra…

“Nem buktam el, csak találtam tízezer utat, ami nem járható.”

 

  1. Cselekedj!

Állj végre a sarkadra és cselekedj. Ne figyelj arra, hogy milyen hiányosságaid vannak, ne figyelj a kudarcra, csak magadra és a sikerre összpontosíts. Meríts erőt a múltbeli sikereidből.

Amire szükséged lesz az út során, azt meg fogod lelni menet közben. Koncentrálj arra, hogy minden a lehető legjobban alakul. Mert úgy fog, hidd el!!

Tedd le végre a könyveket, és nyiss a világ felé! Meglásd, ha így teszel, a világ is nyitni fog feléd!

Mire vársz még??;)

 

Sabi

 

Ha még sem mernél kilépni a komfortzónádból, SEGÍTEK, keress bátran: http://www.onlywayisupforyou.com/hu/contact/

About the author:

Leave a comment

Back to Top